Halla-Otto kiittää
13.3.2008 00:01

Hyvät ihmiset Keski-Suomesta ja kauempaakin! Kiitollisena teitä muistelemme, kun kirjan sivuja vilkuilemme. Tällä palstalla ja kulttuurisivulla loppusyksystä oli haku ja sen tulokset lämmittivät mieltä suuresti.

Lähes 60 kirjettä, sama määrä sähköposteja, soittoja lukematon määrä. Kansan käsi on karttuisa ja joutuisa kuin "Jönssi, joka on Suomen paras hevonen, taetaa olla moalimankin paras", kuten Otto arveli Alex Riihimäen (Uurainen) loisteliaasta hevosesta 1930-luvulla.

Nyt alkaa olla h-hetki. Kirja on varttia vaille valmis, lähes 190-sivuisena. Monia mutkia kuten aiheeseen sopii on poluilla kiemurrellut, lukuisia upeita ihmisiä, kylänmiehiä, -naisia ja ennen kaikkea aktiivisia Oton sukulaisia on tutuksi tullut. Voimaa ovat antaneet.

Otto Halla-aho (1875-1956) on opettanut meille paljon, muutakin kuin vain humoristisia sutkauksia. Elämän taidetta, voiman filosofiaa. Kotimme on ollut Oton koti kuukausia. Se palautuu tyytyväisin mielin Pengerjoelle, Oton kotimaisemiin, veljen lasten Taimin ja Aatoksen viihtyisään, persoonalliseen kotiin.

Jos kaik hyvin mennee, tapaamme Oton merkeissä Kirjamessuilla huhtikuussa. "Olemme sinne päen nyöpällään." Eläköön Kansanmusiikki, kansanihmiset, tämä on kunnioituksen ripaus. Lämmin kiitos.

Halla-Oton puolesta:

RISTO URRIO VESA KARVINEN Jyväskylä

Lähde ksml.fi